Kopie van FAQ

Wat is LED licht therapie? 

De huidige LED licht therapie mogelijkheden zijn innovatief en breed toepasbaar. Op de lichaamsgebieden waar de therapie wordt toegepast, verbetert onder andere de bloedcirculatie. LED therapie stimuleert zowel de natuurlijke aanmaak van collageen als elastine, waardoor uw huid steviger en strakker wordt. De therapie kan toegepast worden om de beschadigde huid te genezen en te vernieuwen. De hydratatie verbetert zichtbaar en dat zorgt er voor dat u een weer mooie en gezonde huid krijgt.

Is het licht schadelijk voor mijn ogen? 

Bewezen is dat het LED licht van het masker onschadelijk is voor zowel uw huid als uw ogen. Gedurende de therapie sessie ervaart u mogelijk een zekere warmte sensatie. Dit wordt veroorzaakt door de warmte die het licht afgeeft. Het licht kan wel als erg fel ervaren worden. Om een oncomfortabel gevoel te voorkomen, kunt u oogdopjes gebruiken om uw ogen tegen het licht af te dekken.

Hoe lang duurt een behandeling? 

Een standaard behandeling duurt 10-15 minuten. Gelieve eerst de masker voor 10 minuten te gebruiken. Na 1/2 weken kunt u dat opschroeven naar 15 minuten. 

Hoeveel licht therapie behandelingen heb ik nodig? 

Dat varieert per persoon. Gemiddeld zijn er 3 tot 4 maanden nodig voor het gewenste resultaat. Dit hangt onder meer af van uw leeftijd, uw huidtype en de conditie van uw huid. De resultaten worden per behandelsessie opgebouwd en uw huid verbetert gaandeweg.

Wat voor voordelen heeft de licht therapie AuraMask? 

LED licht therapie heeft een aantal voordelen die het een gewilde behandeling maken. Deze behandeling is bijvoorbeeld volkomen veilig en natuurlijk. Uw huidtint verbetert, rimpels en ouderdomsvlekken nemen af. De verouderde huid wordt gladder, steviger en krijgt een jongere uitstraling. LED therapie is vrij van chemicaliën en is als behandeling pijnloos. De natuurlijke collageen en elastine productie wordt gestimuleerd, waardoor uw huid een betere conditie krijgt.

Kan ik na een behandeling mijn make-up opdoen? 

De huidtherapeut geeft u advies over de verzorging van uw gezicht tijdens een LED licht kuur en na een behandelsessie. LED licht kan toegepast worden in combinatie met natuurlijke cosmetica. Voorafgaand aan een behandeling wordt uw gezicht gereinigd, voor een optimale effect van het LED licht.

Kan de AuraMask toegepast worden in combinatie met andere behandelingen? 

LED licht therapie kan zowel een alleenstaande behandeling zijn, als in combinatie toegepast worden. Het is bekend dat snelle en mooie resultaten worden bereikt als LED therapie gecombineerd wordt met onder meer peelings, microdermabrasie en microneedling. Uw huid wordt beter doorlaatbaar, waardoor cosmetische producten die bijvoorbeeld bij een peeling gebruikt worden een nog beter effect zullen hebben. Het LED licht masker kan verschillende huidprocessen op positieve wijze beïnvloeden.

Heeft de licht therapie bijwerkingen? 

Een LED licht behandeling is veilig, er zullen zich geen ernstige bijwerkingen en/of complicaties voordoen. De warmte die vrijkomt is beperkt en dat maakt dat uw huid niet opzwelt, schilfert of van kleur verandert. Een enkele keer heeft iemand na de behandeling last van lichte hoofdpijn.

Is medicijngebruik een bezwaar bij het gebruiken van de AuraMask? 

Van bepaalde medicatie is bekend dat de werking in combinatie met LED licht therapie beïnvloed kan worden. Dit is onder andere het geval bij schildkliermedicatie. LED licht kan een positieve werking hebben op schildklierproblemen. Een nauwgezette controle door een behandelend arts is belangrijk, zodat de dosering van de medicatie eventueel bijgesteld kan worden. Medicijnen die uw lichaam lichtgevoelig kunnen maken zijn onder meer lithium, digoxine, tetracycline en hormonale huidzalf. Overleg altijd met een (huis)arts als u licht therapie overweegt. Ook als u antidepressiva of antipsychotica gebruikt, wordt geadviseerd om eerst een behandelend arts te raadplegen, voordat u licht therapie behandelingen ondergaat.